© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

6x Wat niemand je vertelt over het hoger onderwijs

30.10.2018

Inmiddels studeer ik al meer dan een maand aan de universiteit. Deze tijd is echt voorbij gevlogen en ondertussen voel ik me daar al helemaal op mijn plek - super fijn! Deze maand kwam ik er echter ook achter dat niet iedereen je alles vertelt over het hoger onderwijs. Hoe bevalt het studeren mij en wat viel mij op?

 

 

DE TIJD VLIEGT

Cliché -ik weet het-, maar het is echt zo. In 2018 had ik nooit eerder dat het gevoel dat de maanden voorbij vlogen, maar sinds ik op de universiteit zit, kan ik het bijna niet bijhouden. Zo was ik begin deze week heel erg verrast dat mijn verjaardag al in minder dan twee weken is (yay!). En iedere vrijdag ben ik blij verrast dat het alweer weekend is.

 

JE MOET JE EIGEN BOONTJES DOPPEN

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat men je handje niet meer vasthoudt, maar ik had nooit kunnen denken dat je als nieuwe student zo weinig begeleiding krijgt. De eerste week moest ik op zoek naar de fietsenkelder (geloof me: dat was lastiger dan het klinkt) en al mijn lokalen. Om nog maar te zwijgen over het wegwijs zijn op het online leerplatform... (handleiding is welkom ;) ) . 

 

NIEUWE VRIENDEN MAKEN IS HEUS NIET ZO ENG

Ik weet nog dat ik stiekem best wel zenuwachtig was om zoveel nieuwe mensen te leren kennen en -hopelijk- nieuwe vrienden te maken. Maar ik kan iedereen met twijfels gerust stellen dat het heus niet zo ongemakkelijk en eng was dan het soms kan lijken. En is het toch een beetje awkward dan kan dát juist een goede ijsbreker zijn: "Toch wat ongemakkelijk allemaal, hé." Geloof me, iedereen voelt zich wat gespannen op de eerste dag, dus het simpelweg benoemen kan vaak al een hele opluchting zijn.

 

NIET ENKEL FEESTJES EN UITSLAPEN

Het studentenleven lijkt misschien enkel slapen tot aan de middag en feesten tot de ochtend, maar helaas is dat maar (deels) de waarheid. De ene ochtend kan je uitslapen en de andere gaat je wekker al om 6 uur af! 

 

OPENBAAR VERVOER IN BELGIE IS ONBETROUWBAAR

Een heleboel studenten pendelen dagelijks met het openbaar vervoer, maar ik heb werkelijk geen idee waarom. Ik fiets iedere dag heen en weer en ik heb nog geen moment spijt gehad van die keuze. Die paar keer dat ik uitzonderlijk wél met de bus ging, was het een ramp: stakingen, bus in panne, een uur vertraging, ... Tja, het openbaar vervoer is ook niet alles.

 

MINDER TIJD VOOR JE HOBBY'S

Zoals jullie ongetwijfeld al gemerkt hebben, is het de voorbije weken erg stil geweest van mijn kant. Dit komt doordat ik mij heel erg moest (of nog steeds moet) aanpassen aan het nieuwe ritme. De werkdruk voor mijn studie ligt heel erg hoog en daardoor kom ik momenteel wat in tijdsnood wat mijn hobby's betreft. Hopelijk kan ik met een goede planning over een tijdje weer helemaal oppikken, maar voorlopig zullen de blogs wat onregelmatig zijn. Wel, deelde ik eerder deze week mijn eerste foto's van Malta.

 

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now