© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

5 Handige apps & tools voor het nieuwe academiejaar

16.10.2019

Het academie is inmiddels alweer even bezig en gelukkig zijn er in dit digitale tijdperk een heleboel apps die het leven van studenten kunnen vergemakkelijken. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, geen paniek. Ik zet voor jou mijn vijf favoriete tools op een rijtje. 

 

TODOIST 

Als je mijn blog al wat langer volgt dan heb je me hier vast al weleens eerder over horen praten, maar ik benoem deze app toch graag nog een keer want het is echt mijn lifesaver! Todoist helpt je niet alleen met het maken van je todo lijstjes, maar ook met ze te sorteren en prioriteiten aan te duiden.Het is heel overzichtelijk en gemakkelijk om mee te werken en de app synchroniseert met zowel je telefoon als je computer, zo kan je eender waar je bent je taken afvinken. Ik gebruik het alle dagen en ik zou echt niet meer zonder kunnen.

 

POCKET

Dit is zonder twijfel een van de beste ontdekkingen van het voorbije jaar. Pocket is een app die je installeert in je browser en waarmee je met slechts één klik webpagina's kan opslagen. Vroeger deed ik dit altijd via Pinterest, maar dat was tamelijk omslachtig. Dit is echt een aanrader!

 

QUIZLET

Ik hoop dat je deze al kent, maar mocht het toch niet zo zijn dan deel ik het hier toch graag even. Quizlet is de ideale manier om woordjes of definities te oefenen. Afhankelijk van welke studie je doet is dit handig of niet, maar als talenstudent vind ik dit een heel effectieve manier om vocabulaire te studeren. 

 

GOOGLE DRIVE

Google Drive is voor mij echt onmisbaar als het op school aankomt, maar ik heb al gemerkt onder mijn medestudenten dat nog heel veel mensen er geen gebruik van maken. Terwijl het een heleboel voordelen heeft voor studenten. Alle klassieke tools zoals Word, Powerpoint, Excel zijn ook aanwezig, maar in tegenstelling tot de Microsoft variant staan deze online. Dus heb je eender waar toegang tot je documenten. Bovendien kun je documenten delen, waardoor je met je medestudenten tegelijkertijd samen aan één document kunt werken. Ideaal voor groepswerk!

 

FOREST

Belangrijk om goed te studeren is om niet afgeleid te geraken en daarbij kan de app Forest je helpen. Het blokkeert de apps/ websites op je telefoon of je computer voor een bepaalde duur, zodat jij je kunt focussen op je werk. Voor iedere keer dat je geconcentreerd blijft werken, kun je bomen voor je bos verdienen. Zo heb je een visuele representatie van je productiviteit en een goede motivatie om die gewoonte vast te houden.

 

 

Welke app is voor jou onmisbaar?

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now