© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Terceira | Stieren spektakel, dolfijnen & botanische tuin

02.09.2018

Het is tijd voor mijn laatste foto's van mijn vakantie in de Azoren. Na een week op São Miguel reisden we naar Terceira. Hier rusten we vooral uit en genoten van de de mooie haven, maar er waren ook enkele onverwachte verrassingen!

 

 

DAG 10

Onze eerste dag op het eiland begon meteen met een super leuke verrassing. Nietsvermoedend gingen we te voet naar het centrum van het stadje waar we verbleven. Maar we waren nog maar net weg als we in een feestelijk versierde straat in kwamen. Er stonden kleine snackkraampjes en uit de ramen hingen een kleurrijke doeken.

We waren onmiddellijk gecharmeerd door de fijne sfeer, maar het was mijn lieftallige mama die meteen doorhad wat een gaande was: een bull run. Ja, dat hoor je goed. Er was die avond een stierenloop door die straat. De locals waren zo vriendelijk ons toe te laten mee achter hun houten barrière te staan. Veel mensen keken ook vanuit hun raam of balkon en alle andere deuren en ramen waren goed afgedekt om beschadiging te voorkomen. 

We wisten niet goed wat ons te wachten stond. Al de beelden van de stieren race in Pamplona gingen door mijn hoofd (voor degenen die niet weten waar ik het over heb: klik hier). Uiteindelijk stonden we veilig en konden we van dichtbij van het spektakel genieten! 

 

DAG 11

We begonnen de dag met een korte wandeling naar Monte Brasil. Hier had je een goed uitzicht over de hele baai. Zo goed zelfs dat op de top van de berg walvisspotters met hun verrekijkers walvissen en dolfijnen aan het spotten waren. 

 

 Tijdens de wandeling kwamen we ook héél veel hagedissen tegen. Ze zaten letterlijk overal op de rotsen.

 

Op de terugweg kwamen we voorbij een oude burcht dat nu gebruikt wordt als militaire basis.

 

 

Toen het tegen de avond liep keerden we terug naar het stadje om daar iets te eten en ondertussen genoten we van het mooie uitzicht over de haven. 

 

 

DAG 12

We besloten ons geluk nog een laatste keer op de proef te stellen en nog een tweede keer proberen om walvissen te spotten. De vorige dag vertelde een van de spotters op de Monte Brasil namelijk dat ze een groep van wel veertien (!) potvissen hadden zien passeren. Moeite om te proberen, toch?

 

Uiteraard na een hele ochtend op het water te zitten nog steeds geen walvissen gezien, maar we zagen wel drie scholen dolfijnen! We zagen onder andere de bottelnose dolfijn en risso dolfijnen. Deze laatste zijn heel bijzonder, want ze staan bekend als de 'grijze dolfijn', maar naarmate ze ouder worden kleuren ze steeds meer wit. Zo werd het toch nog een heel fijne trip op het water!

 

 In de namiddag kwamen we voorbij een kleine botanische tuin/park nabij een lokaal klooster. 

 

Op de foto is het niet zo goed zichtbaar, maar in dit kastje zaten allerlei boeken die je daar kon achterlaten, zodat andere mensen het kunnen lezen terwijl ze in het park zitten. Zo'n leuk initiatief! Misschien een ideetje om in België ook op te zetten?

 

 

En dit was dan alweer het einde van mijn trip door Portugal. Ik heb echt veel leuke en onverwachte dingen meegemaakt op deze reis, zoals de stierenloop van dichtbij meemaken en risso dolfijnen zien. Ook het kano varen op São Miguel was heel bijzonder! De Azoren zijn dus echt wel een aanrader voor op je travel wishlist

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now