© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

São Miguel | Streetart, waterval en theeplantage

16.08.2018

Er is zoveel moois te bewonderen op de Azoren! Vandaar dat ik vandaag mijn tweede deel foto's en avonturen van op São Miguel deel. Eerder deelde ik al foto's over het mountainbiken en de jeep tour die we deden. Maar vandaag deel ik meer over het stadje Ponta Delgada en vertel ik over mijn bezoek aan de enige (!) theeplantage van Europa. Kijk je mee?

 

 

 

DAG 8

Vandaag stond in het teken van het Walk & Talk festival. Dit is een jaarlijks festival op de Azoren waarbij je aan de hand van een route op de website doorheen Ponta Delgada (de havenstad van het eiland) langs verschillende kunstwerken komt, de streetart is namelijk overal verspreid door de stad. Een super toffe manier om de omgeving te verkennen! Deze leuke tip zag ik trouwens een hele tijd geleden in een artikel van Sillysis

 

 

DAG 9

Deze dag stond er een wandeling naar een lokale waterval op de planning. En wat was het daar prachtig! Echt een geweldige omgeving om in rond te wandelen! 

 

En dit is dan de waterval! Je kon er ook in zwemmen, maar nadat ik mijn voet in het water had gestoken, wist ik meteen dat dit water écht wel te koud was. We hebben hier wel een fijne picknick gehouden.

 

 Deze plek lijkt haast wel magisch!

 

We kwamen tijdens onze wandeling ook nog een kleine bananenplantage tegen. Ik vind bananenbomen er altijd zo gek uitzien met die langwerpige bloem onderaan de tros.

 

 

Oorspronkelijk zou de wandeling de hele dag duren, maar we waren kort na de middag al terug en dus bezochten we ook nog een theeplantage. Deze plantage is trouwens de enige in heel Europa!

 

Het was heel leuk om een kijkje te nemen in het hele proces. En we sloten ons bezoek uiteraard af met een lekker kopje thee!

 

En als kers op de taart bezochten we nog een waanzinnig mooi meer! Deze zouden we oorspronkelijk gezien hebben op onze jeep tour, maar vanwege het slechte weer en de mist was het eerder die week niet zichtbaar. Maar de tweede keer hadden we geluk en konden we het prachtige meer bewonderen!

 

 

Benieuwd naar meer? Ik deelde eerder al foto's van Lissabon en de eerste dagen op São Miguel!

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now