© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

De 16-persoonlijkheden-test | Mijn resultaat & mening

18.03.2018

Een grote interesse van mij is zelfontwikkeling. Ik geloof dan ook zeker in het gezegde "zelfkennis is het begin van alle wijsheid". Vandaar deze blogpost. Een tijdje gelezen las ik bij iemand dat zij haar resultaat van de 16-personaliteitentest helemaal niet bij haar vond passen. Ik had al vaker van deze test gehoord en dus werd ik wel nieuwsgierig naar mijn eigen resultaat op deze test, aangezien ik ook veel positieve dingen over deze test had gehoord. Dus als je -samen mij- mij een beetje beter wil leren kennen, lees dan zeker verder! 

 

WAT IS DE 16-PERSONALITEITEN TEST?

Dit is een persoonlijkheidstest, waarbij je verschillende vragen krijgt voorgelegd waar je antwoord op geeft door middel van nummers. Al je antwoorden worden dan verrekend en je krijgt één van de zestien persoonlijkheidstypes toegewezen. Je krijgt een algemene omschrijving van wat jouw type inhoud en je krijgt je persoonlijke resultaten in de vorm van percentages toegestuurd. Daarna kan je uitgebreider bekijken wat je goede eigenschappen en je valkuilen zijn. Je kan meer leren over wat jouw type betekent op vlak van relaties, carrière, enzovoort. Tamelijk uitgebreid allemaal.

 

MIJN RESULTAAT

Ik heb de test inmiddels al twee keer in mijn leven afgelegd, op verschillende leeftijden, om erachter te komen of het resultaat zou veranderen en dat is niet het geval. Misschien als ik deze afleg over 40 jaar, dat er misschien iets anders uit de bus komt, maar voorlopig is dit wie ik ben volgens de 16-persoonlijkheden-test.

 

Mijn resultaat is: "Advocaat" INFJ (-A/-T)

"Stil en mystiek, maar toch enorm inspirerende en onvermoeibare idealisten." 

 

Dit resultaat valt onder de groep van "Diplomaten". Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van de namen advocaat en diplomaat, maar het is maar een benaming ik ben erg benieuwd naar wat dat nu precies in houd. 

 

WAT BETEKENT DIT NU CONCREET?

Volgens de website zijn mensen met het persoonlijkheidstype "Advocaat":

 

"Ze hebben een aangeboren gevoel voor idealisme en moraal, maar wat hen onderscheidt van andere idealistische persoonlijkheden is hun daadkracht en vastberadenheid – Advocaten zijn geen luie dromers, maar mensen die concrete stappen kunnen ondernemen om hun doelen te bereiken en blijvend een positief verschil kunnen maken."

 

"Advocaten handelen met creativiteit, verbeelding, overtuiging en gevoeligheid – niet om voordeel te halen, maar om dingen in balans te brengen. De leer van algehele gelijkheid en karma zijn zeer aantrekkelijke concepten in de ogen van de Advocaat, en ze hebben de neiging om te geloven dat niets de wereld zo zou helpen als het gebruik van liefde en mededogen om de harten van tirannen te verzachten."

 

Maar...

"De passie van hun overtuiging kan ze goed voorbij het breekpunt brengen, maar als hun enthousiasme te ver gaat, kunnen ze zichzelf uitputten, gestrest raken en hun gezondheid verwaarlozen."

 

MIJN MENING

Hierboven heb ik slechts enkele stukjes uit de uitleg van mijn resultaten gedeeld voor meer informatie moet je maar even een kijkje nemen.

Ik ga meteen met de deur in huis vallen: deze test is zó accuraat. Ik ben echt oprecht verbaasd over hoe goed deze uitleg past bij wie ik ben. Meer zelfs, ik heb het gevoel dat ik mezelf in sommige situaties beter heb leren kennen, want door deze test begrijp ik welke gevoelens achter mijn acties zitten.

 

Stiekem heb ik ook even de andere types bekeken om er zeker van te zijn dat dit type het beste bij mij past en dat niet alle types hetzelfde zijn. Ik zag namelijk ooit een video over horoscopen, waar een hele groep mensen dezelfde horoscoop kregen en dan geïnterviewd werden over hoe accuraat ze dit nu vonden. Het resultaat? Iedereen vond dat de tekst bij hem/haar paste, omdat het zo algemeen was. Zodoende wilde ik even checken dat dit niet het geval is. 

Wel, dit is ook niet het geval. Er zijn talloze types waar ik mij totaal niet in kon vinden, maar die mij soms aan andere mensen in mijn omgeving deden denken, grappig. 

 

Verder vond ik ook dat verschillende van de eigenschappen op mij van toepassing waren. Zo ben ik iemand met een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel en ik hecht ontzettend veel belang aan waarde. Vraag maar rond aan mensen die mij goed kennen, ik zal vrijwel nooit iets doen tegen mijn waarden in, zelfs wanneer het eigenlijk beter voor mij zou geweest zijn om mijn waarden te negeren (denk bijvoorbeeld aan spieken, dat zie je mij niet doen). En dat van dat positieve verschil maken, klopt. Ik hoop dat mijn blog een lichtpuntje kan zijn in jouw dag, een klein momentje ontspanning misschien wel of anders een nuttige site waar je tips kan vinden. Alleszins, hoop ik dat het een positieve plek is. 

 

Maar ook de negatieve kant klopt. Het is iets waar ik op mijn blog niet zoveel over spreek, omdat ik wil dat dit een positieve plek is (zie enkele regels hierboven ;) ). Ik heb ontzettend veel last van stress, zo erg dat ik een soort van chronische spanningshoofdpijn heb ontwikkeld. Een signaal van mijn lichaam om kalmer aan te doen, maar ik ben een doorzetter dus ik blijf maar doorgaan en doorgaan. Moe, hoofdpijn en heel veel stress, maar niets zal mij stoppen van studeren, danslessen volgen, bloggen, ..., noem maar op. Dus ja, "zichzelf uitputten" daar maak ik mij wel schuldig aan.

 

 

Goed, dit begint een héél lange blogpost te worden, dus ik ga maar eens afronden. Maar ik kan concluderen dat de resultaten van deze test heel erg overeenstemmen met wie ik ben. Ik raad je aan om deze test ook eens te doen, want het duurt niet lang en ik vond het heel leuk om mezelf op deze manier beter te leren kennen.

 

 

Hoe zou jij jezelf omschrijven?

 

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now