© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Study break do's & don'ts

15.03.2018

Ja, volgende week is het weer zover; toetsenweek. Ik ben momenteel alweer volop aan het studeren en dus leek het me een goed idee om enkele tips te delen.

Dat studeren belangrijk en vaak vooral noodzakelijk is, weet iedereen inmiddels wel, maar pauze nemen is minstens zo belangrijk. En dan voornamelijk een goede pauze nemen. Maar wat maakt een pauze nu juist goed of slecht? Wel, het is belangrijk om je hoofd rust te bieden tussen al dat studeren of werken door en dit kan je doen door te ontspannen of door je hoofd op een andere manier te gebruiken. Vandaag deel ik wat je best wel en vooral niet moet doen tijdens je pauze, waardoor jij binnenkort jouw pauze optimaal kan benutten!

 

Do's:

____________________________________________________________________________________________________________

GA NAAR BUITEN

Een frisse neus halen is de boodschap! Je verbruikt namelijk niet alleen een heleboel energie, maar ook een heleboel zuurstof tijdens het studeren en daarom is het erg gezond om naar buiten te gaan. Daarbij is het ook een goed idee om je studeerruimte even te verluchten, wanneer jij ook een luchtje gaat scheppen, zo is het daar weer helemaal fris wanneer je weer aan de slag wil gaan.

 

BEWEGEN, BEWEGEN, BEWEGEN

Grote kans dat jij de hele tijd stilzit tijdens het leren. Daarom moet je tijdens je pauze loskomen van die bureaustoel en even een blokje om lopen of een paar toffe dansnummers opzetten en je helemaal laten gaan!

 

MAAK CONTACT MET ANDEREN

Misschien heb je nog wel een vraag over de leerstof waar een medestudent je mee kan helpen. Maar probeer ook vooral over andere dingen dan school te praten, dat vind je vast veel leuker en je gesprekspartner ook, dus maak een gezellig praatje met je moeder of bel een vriendin en klets er op los!

 

ZORG DAT JE IN EEN ANDERE OMGEVING BENT

In dit puntje ben ik zelf dus niet zo goed. Ik maak mij er vaak schuldig aan dat ik zowel studeer in mijn kamer als ook mijn pauze neem, waardoor ik als een soort kluizenaar in mijn kamer leef gedurende de examens. Maar dat is dus eigenlijk niet zo goed. In ideale omstandigheden heb je aparte ruimte om te leren of te werken, dus wat ik doe als ik pauze heb is oftewel naar buiten gaan of anders dwing ik mezelf om tenminste tot in de woonkamer te gaan, waar mijn familie dan vaak ook is om een praatje te maken (zie vorig puntje ;) ). 

 

EET OP TIJD IETS LEKKERS

Nu zijn er heel veel onderzoeken gedaan naar het al dan niet snacken van suikers tijdens een studiepauze, maar ik ben van de mening dat je gewoon moet eten waar je zin in hebt. Gun jezelf ook eens iets lekkers na al dat studeren. 

 

Don'ts:

______________________________________________________________________________________________________________

JE GSM /COMPUTER GEBRUIKEN OF GAMEN

Schermen vermijden dus. De kans is groot dat je tijdens het studeren al vaak op de computer zit (of ik toch in ieder geval) en dat is ontzettend vermoeiend voor je ogen. Probeer daarom om je telefoon en laptop te vermijden tussen het studeren door. Hetzelfde geldt voor een computergame spelen, no go

 

AAN JE BUREAU BLIJVEN ZITTEN

Doe het niet! Het is zo verleidelijk om tijdens je pauze gewoon wat op het internet te surfen en zo met je laptop aan je bureau te blijven zitten, maar hierdoor blijf je in de werkmodus zitten in plaats van te ontspannen. Door al minstens van je bureaustoel naar je bed te verhuizen kan je brein ontkoppelen van je werk en weet 'ie dat het tijd is om te relaxen.

 

LEZEN

Misschien lijkt dit een heel rare tip van een boekenliefhebber, maar hoe graag ik zou wegduiken in een boek, het is mij al verteld dat het heel vermoeiend is. Tijdens het leren ben je al voortdurend aan het lezen (powerpoint, lestekst, notities, ...) en een boek lezen voelt voor je brein als hetzelfde aan. Hierdoor neem je dus niet echt pauze en blijft je brein steeds maar werken op dezelfde manier. 

 

 

Er zijn nog talloze do's en don'ts die ik met jullie kan delen, dus laat me zeker weten of je hebt gehad aan mijn tips. Heb je zelf nog studietips, deel ze dan zeker in de reacties, zodat we elkaar kunnen helpen met studeren en werken. Verder wens ik iedereen die -net als ik- binnenkort testen en examens heeft heel veel succes!
 

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now