© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Smartphone detox in 7 dagen

08.03.2018

Of we het nu graag toegeven of niet, telefoons lijken onmisbaar in ons leven. Maar is dat echt zo? Ik heb nog geen twee jaar een smartphone. De reden waarom ik zo lang met een 'normale' gsm heb rondgelopen is dat mijn gsm nog prima werkte, dus het was zinloos om het gewoon weg te doen. Maar ergens achter in mijn hoofd was er ook de angst om afhankelijk te worden van dit digitale apparaatje. Ik zag leeftijdsgenoten rondom mij die de deur niet uitgingen zonder hun smartphone en ergens beangstigde mij dat ook.

 

Op Pinterest zag ik onlangs een leuke spread over een smartphone-detox-challenge en dit trok meteen mijn aandacht. Het klinkt allemaal niet zo moeilijk, maar dat valt nog te bezien. Tijd voor de test: kan ik zonder telefoon?

 

DAG 1: MAANDAG

Ontvolg mensen die je niet echt kent of geen echte vrienden zijn op alle sociale media. Evenals andere mensen die negatieve energie brengen.

 

Dit wilde ik al heel lang doen! Want na een aantal jaren op sociale media volg ik inmiddels een heleboel mensen en ik hoef heus niet van iedereen zijn/haar leven op de hoogte gehouden te worden (sorry not sorry). Dit geeft veel meer ademruimte en minder meldingen, heerlijk! Ik heb ook meteen mijn e-mails opgeruimd.

 

DAG 2: DINSDAG

Zet al je notificaties uit.

 

Gelukkig heb ik de meeste meldingen al uit staan, omdat ik anders gek word. Maar vandaag heb ik mijn gsm op 'niet storen' gezet, waardoor ik geen flauw benul had wat de rest van de wereld van plan was. 
(Fun fact: ik heb hierdoor wel een belangrijke melding in verband met school gemist, oeps). 

 

DAG 3: WOENSDAG

Negeer de drang om naar je telefoon te grijpen zodra je wakker bent.

 

Oh dit is zo'n slechte gewoonte van mij. Ik zou willen dat het niet zo was, maar ik gebruik mijn gsm zodra ik wakker word. Op woensdag heb ik dan ook nog eens een uur later les, dus dan blijf ik wat langer in bed liggen en dan is de verleiding heel groot. Maar ik heb me braaf aan de opdracht gehouden en ik heb mijn gsm deze ochtend verruild voor een boek (momenteel lees ik trouwens Hazelwoud van Melissa Albert).

 

DAG 4: DONDERDAG

Gebruik je telefoon niet tenminste een uur voor dat je gaat slapen.

 

Euhm tja, hier heb ik dus een beetje vals gespeeld. 's Avonds lees ik namelijk vaak nog voordat ik ga slapen en dan gebruik ik mijn telefoon niet. Maar deze avond heb ik mijn telefoon wel nog gebruikt. Dus ik heb niet helemaal gefaald omdat ik het wel op een andere dag heb gedaan, maar dus niet op donderdag, oeps.

 

DAG 5: VRIJDAG

Ga uit eten (of ga ergens anders naartoe) en laat je telefoon thuis.

 

Gelukt! 

 

DAG 6: ZATERDAG

Gebruik geen sociale media vandaag, niet kijken en niet posten.

 

's Ochtends heb ik even op Instagram gekeken, aangezien ik was vergeten dat dit de opdracht was voor vandaag, maar zodra ik besefte dat het vandaag niet mocht heb ik geen sociale media gebruikt. Behalve Messenger, want ik moest nog iets belangrijks bespreken in verband met een schooltaak en dat kon echt niet wachten. Dus het is niet helemaal gelukt, maar ik heb wel mijn best gedaan. 

 

DAG 7: ZONDAG

Zet je telefoon de hele dag uit.

 

Ik ben tamelijk trots dat ik kan zeggen dat ik mijn gsm niet heb gebruikt vandaag. Ik had mijn gsm in de lade van mijn nachtkastje gestoken en dat was een goede beslissing, want doordat ik mijn gsm niet zag, kwam ik ook niet in de verleiding om hem te gebruiken. En ik merkte dat ik mijn gsm helemaal niet miste. Een heel fijn gevoel om deze uitdaging mee af te sluiten.

 

 

 

Na deze week kan ik gerust zijn dat ik zeker nog zonder mijn telefoon kan, aangezien de opdrachten heel goed verlopen zijn. Hopelijk is het ook een duwtje in de rug om mijn gsm vaker een dagje uit te zetten en grijp ik in de toekomst niet elke ochtend meteen naar mijn telefoon, maar dat laatste valt nog te bezien. ;)

 

 

Kan jij een dag zonder je telefoon?

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now