© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

9 Tips om nooit meer uit te stellen

25.01.2018

Iedereen maakt zich wel eens schuldig aan uitstelgedrag. Of het een scriptie is of huishoudelijke klusjes uitstellen is geen goed idee. Gelukkig zijn er een heleboel tips die jou kunnen helpen om vandaag nog te stoppen met uitstellen en -eindelijk- al je werk gedaan te krijgen.

 

 

1. Deel grote taken op in kleinere |

Maak van grote taken kleine taken door ze op te delen in haalbare stappen. Zo krijg je het gevoel dat je opschiet met je werk en dat je productief bezig bent. Dit motiveert dan weer om meer werk gedaan te krijgen. 

 

2. Voorbereiding |

Een goed begin is het halve werk. Bereid je werk grondig voor door al je materiaal al klaar te leggen op je bureau of boeken te lenen in de bibliotheek. Hierdoor is de stap om daadwerkelijk te beginnen een heel stuk kleiner. 

 

3. Begin gewoon |

De moeilijkste stap is het beginnen. Moet je een essay schrijven en heb je geen idee hoe je de opbouw moet doen? Begin gewoon te schrijven en dan zullen de woorden wel vloeien en zal er vanzelf duidelijkheid ontstaan. Je kan altijd nog later aanpassingen doen en slechte stukken weglaten.


4. Stel een deadline |

Spreek met jezelf een deadline af wanneer je een bepaalde taak klaar wilt hebben. Het zal werken als een stok achter de deur, waardoor je het gevoel hebt dat je geen tijd hebt om uit te stellen. Maar wees ook niet te hard voor jezelf, houd je takenlijstje realistisch.

 

5. Maak het uitstellen nuttig |

Als je dan toch aan het uitstellen bent, kan je die tijd maar beter nuttig spenderen in plaats van de zoveelste serie op Netflix te kijken. Er zijn vast nog een heleboel andere dingen die je moet doen en die nuttiger zijn dan je tijd verdoen. 

 

6. Doe de lastigste taak eerst |

Begin met de taak waar je het meest tegen op ziet en begin er gewoon aan. Werk hard door en voor je het weet is het klaar. En denk aan hoe trots je zal zijn als het klaar is en je er niet meer aan moet denken.

 

7. Durf om hulp te vragen |

Denk eens na over waarom je een bepaalde taak aan het uitstellen bent. Grote kans dat het is omdat je twijfelt over iets of je niet goed weer waar te beginnen. Door aan iemand hulp te vragen kan dat duidelijk worden, dus wees niet bang om eens een tweede visie te vragen.

 

8. Motiveer jezelf |

Denk aan briefjes met "Blijven doorgaan kanjer!" op willekeurige plaatsen in je studieruimte kunnen je helpen om bij de les te blijven, wanneer je gedachten afdwalen en je te herinneren aan de taak die op je wacht.

 

9. Beloon jezelf |

Om gemotiveerd te blijven zorg dat je weet waarvoor je het doet, hou je doel voor ogen. En gun jezelf dan ook iets wanneer een taak volbracht hebt. De boog kan niet altijd gespannen staan, hé. 

 

 

Hopelijk kunnen deze tips je helpen om aan de slag te gaan en er een productieve dag van te maken! Ben jij een uitsteller?

 

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now