© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

7 Simpele tips voor meer concentratie

04.01.2018

Heb jij wel eens uren naar je studieboeken gestaard, zonder echt veel werk te verzetten? Dat je concentratie binnen enkele tellen weer zoek is? Iedereen heeft er weleens last van. Doorheen de jaren van veel studeren heb ik een aantal goede tips en tactieken ontwikkeld en die deel ik vandaag met jou. Na het lezen van deze blog kan je zonder problemen geconcentreerd aan het werk! 

 

 

Lege bureau | Als je wilt focussen helpt het om het aantal prikkels te reduceren tot het hoogstnoodzakelijk. En dat betekent een lege bureau zonder rommel. Ik moet eerlijk toegeven dat mijn bureau zeker ook niet helemaal leeg is. Geen decoratie, geen onnodige papieren of mappen. De verleiding is groot om een heleboel decoratie op je bureau te zetten, want zo'n grote lege oppervlakte is niet bepaald inspirerend. Maar toch is het beter om deze decoratie tot een minimum te beperken, want het is allemaal potentiële afleiding en dat willen we vermijden. 

 

Radiostilte of muziek? | Het volgende puntje is persoonlijk, maar je weet vast wel voor jezelf wat het beste werkt. De ene persoon kan namelijk geen enkel geluid verdragen tijdens het studeren en wil absolute stilte. Terwijl de ander beter kan leren met wat muziek op de achtergrond. Ik hoor bij die laatste groep, want zonder muziek dwalen mijn gedachten helemaal af en ben ik niet meer geconcentreerd op mijn werk. Als jij ook tot die laatste groep behoort, zorg dan wel dat je enkel muziek luistert, geen Netflix of youtubevideo's! 

 

Frisse lucht | Zorg dat je jouw werkplek regelmatig verlucht. Zet het raam open en loop zelf ook eens het blokje om, want tijdens het studeren verbruik je een hele hoop zuurstof en als het zuurstofgehalte in je kamer daalt ga je je futloos voelen. 

 

Water drinken | Dit is een van mijn favoriete tips voor jullie, want het werkt heel goed voor mij. Tijdens het werken of studeren wil je twee dingen: geconcentreerd zijn en gehydrateerd zijn. Wat ik altijd doe is telkens wanneer ik merk dat ik afgeleid wordt en mijn focus begin te verliezen, neem ik mijn waterfles. Wandel een paar stappen in mijn kamer terwijl ik drink en ga dan weer verder met studeren. Op deze manier zorg je dat je voldoende water drinkt en je focus niet verliest. 

 

Een tabblad | We weten allemaal wel dat computers een grote bron van afleiding kunnen zijn, maar soms is het nu eenmaal noodzakelijk om je werk te doen. En als dat laatste het geval is, raad ik je aan om maar één tabblad open te hebben staan. Heel vaak heb je niet meer nodig en zo vermijd je om te gaan multitasken.

 

Apps | Gelukkig zijn er talloze apps die je kunnen helpen als je wél afgeleid geraakt op de computer. Mijn persoonlijke favoriet is Forest, omdat je het zowel op je computer als op je gsm kan gebruiken en je kan de tijdblokken volledig zelf kiezen. (Dit is trouwens niet gesponsord, gewoon een tip van mij).

 

Pauze nemen |  En last but not least, neem ook regelmatig pauze. Niemand kan uren aan een stuk geconcentreerd en productief werken. Af en toe moet je je brein ook wat rust gunnen. En dan zijn de beste alternatieven naar buiten gaan, muziek luisteren, tekenen,... Maar probeer lezen en gamen te vermijden, omdat dat ook heel vermoeiend is voor je hersenen.

 

 

Hopelijk kunnen deze tips jou helpen om productief te werk te gaan en kun je als een echte girlboss aan de slag!

Volg mijn blog ook op Bloglovin'

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now