© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

4 TED talks die je moet kijken

24.12.2017

Hoewel ik helemaal niet zo'n tv-kijker ben, vind ik het wel heel leuk om YouTube video's te kijken. En dan zeker TED Talks. Deze inspirerende speeches zijn vaak heel leerzaam en interessant. Er bestaan honderden, misschien wel duizenden, en ze zijn zeker niet allemaal even interessant. Daarom deel ik vandaag mijn vier favorieten die jou ook zullen inspireren om je je dromen na te jagen en positief in het leven te staan.

 

 

1.  WHY PEOPLE BELIEVE THEY CAN'T DRAW - Graham Shaw

Dit lijkt misschien een onbenullige video. Maar deze speech gaat veel verder dan enkel of je al dan niet kan tekenen. Het gaat over dat we allemaal veel meer kunnen dan we soms denken. Hij doorbreekt de illusie door interactief met het publiek een de slag te gaan. Dus neem een pen en papier en kijk deze video!

 

2. HOW TO GAIN CONTROL OVER YOUR FREE TIME - Laura Vanderkam

In onze drukke maatschappij lijkt het soms wel alsof we nooit meer tijd hebben om tot rust te komen. Maar Laura Vanderkam denkt hier anders over. In haar speech deelt ze haar tips over hoe je weer controle kan krijgen over je vrije tijd. Een aanrader als je het gevoel hebt dat je te weinig tijd hebt om de dingen te doen die je wil doen.

 

3.  THE POWER OF INTROVERTS  - Susan Cain

Onze wereld is gebouwd rondom extraverte mensen, maar toch is bijna de helft van de bevolking een introvert. Susan Cain is zelf een introvert en ze deelt waarom ook introverte mensen onmisbaar zijn in het bedrijfsleven. En wat we kunnen veranderen om iedereen zijn/haar capaciteiten ten volle te benutten. Ze vertrekt telkens vanuit haar eigen ervaringen, wat ik heel fijn vind. Susan Cain is wel een tikkeltje nerveus in haar speech, maar verder is het een heel inspirerende boodschap!


4. INSIDE THE MIND OF A MASTER PROCASTINATOR - Tim Urban

Dit is er eentje voor alle uitstellers! Maar ook voor mensen die zich wel trouw aan hun planning houden en zich soms misschien ergeren aan uitstellers is dit een hele goede video om eens te kijken. Tim Urban legt -aan de hand van enkele illustraties- het verschil uit tussen het brein van uitsteller en van een niet-uitsteller. Urban gebruikt veel humor, waardoor de speech zowel boeiend als amusant is.

 

 

Ik raad je echt aan om deze video's te kijken wanneer je tijd hebt, want ze werken heel inspirerend en hebben allemaal een prachtige boodschap. Kijk jij weleens een TEDtalk?

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now