© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

5 Tips om te singletasken

26.11.2017

Iedereen heeft het druk, druk, druk.  En als we door de bomen het bos niet meer zien, komen we soms in de verleiding om te gaan multitasken. Maar zoals je misschien wel weet is multitasken alles behalve goed voor je productiviteit. Om jou uit de nood te helpen deel ik vandaag vijf tips om te leren singletasken. 

 

 

Geen afleiding |

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar ik weet dat ik me er zelf ook nog vaak schuldig aan maak. En toch is het de belangrijkste stap, want zodra je weer aan het chatten bent of door Instagram aan het scrollen bent, ben je weer aan het multitasken en is je hele poging om te singletasken voor niets geweest.

 

Niet multitasken in je hoofd | 

Nu denk je misschien: "Huh? Wat zegt ze nu weer?". Maar ik bedoel hiermee dat  je moet zorgen dat je volledige aandacht op je werk gericht is. Schrijf alles wat je nog wil doen op papier en niet gewoon enkel in je hoofd. Door het daar even te parkeren, moet je brein niet voortdurend zijn aandacht verdelen tussen waar je mee bezig bent en dat to do lijstje. Als je het opschrijft, kan je brein het 'vergeten' en is er meer plaats in je hoofd voor nieuwe input

 

Maak je hoofd leeg |

Zorg dat je ook niet afgeleid wordt door gedachten in je hoofd. Zorg dat je voor dat je hoofd voor je begint met werken helemaal leeg is. Loop bijvoorbeeld een blokje om, zo kan je nadien goed kan concentreren op je werk.

 

Stel prioriteiten |

We gaan heel vaak multitasken wanneer we heel veel moeten doen en we niet weten welke taak eerst moet af zijn.  Door prioriteiten aan te geven op je to do lijstje, krijg je meer duidelijkheid en is het duidelijk met welke opdracht je het beste kan beginnen en welke taak daarop volgt. 

 

Neem pauze |

En als het concentreren echt niet meer lukt en je het gevoel hebt dat je toch voortdurend afgeleid geraakt, neem dan even pauze. Maak je hoofd leeg (zie puntje 3 ;) ) en dan je daarna weer met een frisse kijk aan het werk.

 

 

Ben jij goed in singletasken?

 

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now