© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

5 Tips om positiever te worden

09.11.2017

 Een doel in mijn leven, waaraan ik hard wil werken is om elke dag positief in het leven te staan. Want zeg nu eens eerlijk: wie wil nu geen positiviteit in zijn of haar leven? Iedereen wel, denk ik. Maar dat is op sommige dagen al wat moeilijker dan op andere dagen. Daarom deel ik vandaag vijf tips waarmee jij een positievere kijk op je leven krijgt en elke dag met een glimlach wakker wordt!

 

Dankbaarheid |

Mijn nummer één tip om positiever in het leven te staan is om dankbaar te zijn. Het is vaak verleidelijk om stil te staan bij teleurstellingen en tegenslagen, maar daarmee focus je enkel op negativiteit. Terwijl je veel beter kan stilstaan bij alle goede dingen in je leven. Telkens als er is misloopt probeer dan te denken aan dingen waar je dankbaar voor bent. Of schrijf elke avond voor het slapen even kort drie dingen op waarvoor je deze dag dankbaar was. Dit kunnen kleine dingen zijn zoals zonnig weer, een leuk gesprek met een vriendin, een goed boek, ... 

 

Goede vrienden |

Een ander belangrijk aspect is om je te omringen met positieve mensen die je steunen en een positieve kijk op het leven hebben. Wanneer de mensen om je heen voortdurend klagen en zeuren, ga je dat gedrag automatisch overnemen. Dus doe afstand van al die ongezonde vriendschappen en omring je met lieve en positieve mensen die jou gelukkiger maken.

 

Selflove |

Net zo belangrijk als je met lieve mensen te omringen, is lief zijn voor jezelf. Niemand wordt blij van kleinerende of gemene gedachten, dus wees trots op jezelf om wie je bent en wat je doet. Want ik verzeker je: je bent fantastisch! :)

 

Rust |

Soms kan je het gevoel hebben dat het leven je voorbij raast en je er geen vat op hebt. Daarom is het belangrijk om tijdig een stapje terug te doen en even een momentje van rust te nemen. Maak een beetje tijd vrij voor jezelf en doe iets wat jou ontspant: lezen, tekenen, tv kijken, wandelen, ...

 

Positiviteit is een keuze |

Het laatste wat ik jou wil meegeven is deze boodschap: positiviteit is een keuze. Er zullen altijd tegenslagen zijn en vanaf dat moment heb je twee keuzes: blijven mokken of focussen op het positieve. Ook al heb je even je dag niet, spreek je zelf toe en laat de negatieve dingen achter je. 

 

 

Hopelijk kunnen deze tips je helpen om je roze bril even op te zetten en te genieten van deze dag!  :)

 

 

 

Laurine

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now