© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

6 Tips voor meer motivatie

05.11.2017

 Jij hebt vast -net als ik- een grote droom of een ander doel dat je wil bereiken en om dit doel te bereiken moet je hard werken. Helaas ben je niet elke dag even productief, soms zijn er dagen waarop je veel vooruitgang boekt en andere dagen kan je jezelf maar niet motiveren om aan de slag te gaan. Wel, vandaag ga ik jou met dat laatste helpen. Ik deel zes tips die jij kan toepassen en waardoor jij je weer gemotiveerd zal voelen om aan de slag te gaan!

 

Waarom wil je dit doel bereiken? |Het belangrijkste onderdeel van gemotiveerd worden is beseffen waarom je een specifiek doel wil bereiken. Waarom wil je zo graag dat nieuw bedrijf starten? Waarom wil je die reis maken? Waarom wil je die thesis schrijven? Het maakt niet uit waarvoor je motivatie nodig hebt, je zal wel motivatie krijgen als je bedenkt waarom je dat doel zo graag wil behalen. Neem je tijd om hier goed over na te denken, want dit is het belangrijkste aspect om je gemotiveerd te voelen.

 

Is je doel SMART? | Niet onbelangrijk is om even stil te staan en te kijken of je doel wel SMART is. Indien dit niet het geval is, kan je best zien hoe je de focus van je doel kan verleggen, waardoor het het wel aan deze kenmerken voldoet.

 

✔ Specifiek

✔ Meetbaar

✔ Ambitieus

✔Realistisch

✔Tijdsgebonden

 

Beperk je to-do lijstje| Een overvol takenlijstje kan afschrikwekkend zijn. Als er zo veel opdrachten op je planning staan, waarvan je weet dat je ze onmogelijk vandaag kan afwerken, schrap er dan enkele. Want als je aan het eind van de dag, maar de helft van de lijstje hebt kunnen afstrepen voelt dit als falen en verlies je de motivatie om de volgende dag weer aan de slag te gaan, omdat er maar geen einde aan lijkt  te komen. Focus je daarom een klein aantal taken en stop ook wanneer je deze volbracht hebt, de overige tijd mag je jezelf wat rust gunnen.

 

Verenig je met anderen | Samen sta je sterk! Andere mensen kunnen je echt inspireren, maar ook zeker motiveren om zelf de handen uit de mouwen te steken. Je vrienden delen je interesses misschien niet, maar dat hoeft zeker geen probleem te zijn. Er zijn genoeg mensen op de wereld die dat wel doen en -gelukkig voor jou- zijn een heleboel van deze mensen ook nog eens zo aardig om hun tips met jou te delen. Dus laat je vandaag motiveren door anderen!

 

✔Lees een succesverhaal

✔ Sluit je aan bij een vereniging

✔ Volg een inspirerend sociaal media account

✔ Luister naar een motiverende speech

✔ ...

 

Maak een vision board |Een goed idee om je doel voor ogen te houden is door een vision board te maken. Hierdoor vergeet je niet waar je naartoe werkt en waarvoor je het allemaal doet. Dit zal je helpen om enthousiast te werk te gaan. 

 

Focus op je vooruitgang |Hoewel men zegt: "kijk nooit terug op het verleden", is dit hier volgens mij een uitzondering op. Ik ben er van overtuigd dat je van tijd tot tijd even stil moet staan bij alles wat je al bereikt hebt, want je mag zeker trots op jezelf zijn! En vergeet niet dat Rome ook niet in één dag is gebouwd. Door te kijken naar de weg die al hebt afgelegd en hoeveel jij en je project gegroeid zijn, krijg je weer nieuwe energie om aan de slag te gaan!

 

 

Hopelijk helpt het toepassen van deze tips jou om met veel energie en enthousiasme aan de slag te gaan en je doel te bereiken! 

 

Wat doe jij om motivatie te krijgen?

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now