© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

5 simpele tips om productief thuis te werken

11.02.2018

Iedereen werkt weleens van thuis uit, of je nu na een schooldag je huiswerk wil maken of je job verleent de mogelijkheid om vanuit je eigen woning te werken. Maar thuis werken kent ook wel een aantal risico's, want je bent veel sneller afgeleid door huishoudelijke klusjes of huisgenootjes die een gezellig praatje willen maken. Maar thuis werken, betekent ook werken. Daarom deel ik enkele tips waardoor jij -ook onder je eigen dak- productief te werk kan gaan!

 

 

1 | Routine 

De eerste tip is meteen ook één van de basisregels: maak een routine en houd je eraan. Hierdoor weet je wat je te doen staat en vermijd je om lang uit te slapen.

 

2 | Aankleden

Zorg dat die routine ook bevat dat je je altijd, maar dan ook echt áltijd aankleed. Hoe comfortabel het ook is om in een joggingbroek achter je bureau te zitten. Je bent echt productiever wanneer je je aankleed, omdat je brein dat als een signaal ziet om de dag te beginnen. 

 

3 | Planning

De belangrijkste tip in dit lijstje is toch wel het hebben van een planning. Zorg dat je weet wat je elke dag te doen staat, zo kan je meteen aan de slag en 'verspil' je je tijd niet met andere dingen. Een planning zorgt er ook voor dat je werk en privé zoveel mogelijk gescheiden kan houden. Plan tijd in voor je werk en plan tijd in voor huishoudelijke klusjes en ontspanning. Anders ga je altijd onbelangrijke zaken eerst doen en het echte werk uitstellen.  

 

4 | GSM uitzetten 

De grootste afleiding van deze decennia is zonder twijfel de smartphone. Daarom is het zeker belangrijk dat je hem ver uit je buurt houdt tijdens het werken. Het liefst zelfs in een andere kamer of weggestopt in een gesloten lade. Als je de gsm niet ziet, kom je ook niet in de verleiding om te kijken of je een berichtje hebt. En nee, je notificaties uitzetten is niet genoeg. Maar als je van thuis uit werkt, dan zijn er nog een heleboel andere afleidingen zoals televisie en radio en nog veel meer. 

 

5 | Aparte werkruimte 

En in lijn met het vorige puntje is het dus het beste als je in je huis een aparte kamer of hoek voorziet als werkruimte. Hierdoor kan werk en privé gescheiden houden en kan je na je lange werkdag je werk ook achter je laten. Houd bijvoorbeeld de woonkamer als een ruimte waar je kan ontspannen en televisie kijken en dergelijke en een aparte werkkamer waar je computer en al je papieren liggen. Dit helpt ook voor je focus, want zodra je de werk-/ studeerruimte betreedt, ben je onmiddellijk in werkmodus.

 

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now