© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Stedentrip in eigen land: Hasselt!

27.08.2017

Enkele dagen geleden ging ik op citytrip naar Hasselt! Samen met twee lieve vriendinnen van mij besloten we een Belgische stad te bezoeken en we kozen deze Limburgse stad uit. Niemand van ons was er ooit al geweest, dus waren we heel erg benieuwd. Vandaag deel ik enkele foto's van onze uitstap! 

 

Voor het krieken van de dag zaten we al op de trein met een rit van anderhalf uur voor de boeg. Gedurende de rit waren we aan het bespreken wat we wilde bezichtigen en wat we wilden doen. Zodra we in Hasselt aankwamen voelde het als vakantie. Het zonnetje scheen en er hing een gezellige sfeer.

 Zo'n leuke gebouwen overal! De foto hieronder is van het stadhuis. 

We besloten om als eerste een overzicht te krijgen van de hele stad. We gingen naar het Radisson Blue Hotel, waar de bovenste verdieping open is voor bezoekers om een kijkje te nemen. Hier is het Sky High restaurant waar je iets kan drinken en eten en kan genieten van het wijde uitzicht. Echt een aanrader om te doen, want zo heb je meteen een beeld van de hele stad.

 

We vonden een verborgen plekje rust midden in de stad. Aan de achterzijde van het restaurant 'Het kookpunt' vind je een klein grasveldje, dit is heerlijk als je even wil ontsnappen aan de drukte van de stad.  Wij aten hier onze lunch op en hebben nog enkele foto's genomen. 

 

De namiddag brachten we door in de vele winkels. Ik kocht een crèmekleurige trui van Esprit, ideaal voor wanneer de temperaturen zakken.  Verder brachten we een bezoekje aan een hele grote Standaard Boekhandel. Als je me kent dan weet je dat ik een echte boekenliefhebber ben en een boekenwinkel met drie verdiepen héél erg kan waarderen! 

 

Later struinde we nog een beetje door de stad. Langs de gezellige cafeetjes en unieke gebouwen. We aten een ijsje bij 'Van de smaak'. En tegen de avond vonden we een plaatsje bij Suzette. Dit is een brasserie/crêperie met een heel schattig uiterlijk. Hier kan je kleine maaltijden zoals pasta, croques en belegde broodjes eten. Dit is echt een aanrader. Gezellige sfeer en lekker eten voor een zacht prijsje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En daarna was het -helaas- alweer tijd om huiswaarts te keren. Het was echt een heel fijne dag, waar ik met een glimlach op terug kijk. Ik denk dat ik vaker zo'n kleine stedentrip in eigen land ga doen. Ik vond het zo leuk om een nieuwe stad te ontdekken met twee fijne vriendinnetjes aan mijn zijde!

 

 

Ben jij weleens in Hasselt geweest?

 

-xxx-

 Laurine

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now