© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

7 Tips om tijd te besparen

20.07.2017

 Het is jou ongetwijfeld ook al eens overkomen. Je hebt een heleboel te doen, maar -helaas- een zeer beperkte tijd om deze taken uit te voeren. Dit levert vaak een heleboel stress op. Maar geen paniek, want vandaag deel 

zeven tips om tijd te besparen tijdens het werken.

 

To do-lijstje | Mijn eerste tip is een hele simpele. Maak een to do-lijstje. Je kan al die taken misschien wel onthouden in je hoofd, maar dan ben je minder geconcentreerd. Je raakt afgeleid doordat je weer iets anders herinnerd dat je nog moet doen. En dan doe je dat misschien eerst, terwijl je anderetaken nog maar half zijn afgewerkt. Daarbij heb je met een to do-lijstje een heel handig overzicht van alle taken en kan je snel beslissen welke taken je het beste eerst doet.

 

Prioriteiten | Als je dan zo'n to do-lijstje hebt, is het belangrijk dat je prioriteiten stelt met al je taken. Dit deed ik vroeger niet en dan kwam het voor dat ik 's avonds belangrijke taken niet had afgewerkt en enkel kleine klusjes. Er staan vast wel enkele taken op je lijstje die niet noodzakelijk vandaag af moeten. Door deze taken dan als laatste uit te voeren, vermijd je het risico van belangrijke taken niet afgewerkt te hebben. 

 

Deadlines | Als je een heleboel zaken moet afwerken op een korte tijd help het om deadlines voor jezelf in te voeren. Je kiest een taak uit en zegt tegen jezelf: hier geef ik mezelf een half uur voor. En dan dwing je jezelf om die taak ook echt af te ronden binnen die tijd en niet te treuzelen. 

 

Niet multitasken | Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen niet echt kunnen multitasken. Nee, ook vrouwen niet. Vrouwen kunnen wel sneller wisselen tussen twee verschillende acties. Maar dat wisselen kost tijd. Dus begin vanaf nu te unitasken. Kies een taak uit en rond deze eerst helemaal af, voordat je aan een nieuwe begint. Dit is een puntje waar ik zelf ook nog een beetje aan moet werken. Oeps. 

 

2-minuten-regel | Deze regel houd in dat je als een taak minder dan 2 minuten duurt je hem meteen uitvoert. Twee minuten kost je echt niks van tijd en dan heb je meteen al een taak gedaan, wat meer rust brengt in je hoofd. 

 

Notificaties uit | Deze tip is heel simpel en toch doen we het vaak niet. Zet je telefoon uit of op vliegtuigmodus, zodat je niet gestoord wordt tijdens het werken. Want voor je het weet ben je weer een kwartier door Instagram aan het scrollen en aan het chatten met je vrienden en komt er van je to do-lijstje niets in huis. Werk liever je taak af en kijk daarna even of je een berichtje hebt (niet multitasken weet je wel ;) ). 

 

Haal meer uit een beweging | Hiermee bedoel ik dat als je naar een andere kamer gaat en je hebt iets van rommel liggen dat in die kamer thuis hoort, dat je dit meteen meeneemt als je naar de desbetreffende kamer gaat. Je hebt bijvoorbeeld een lege mok op je bureau staan en je gaat even naar de keuken, neem die mok dan onmiddelijk mee. Het is heel simpel en het scheelt je weer tijd, die je anders aan opruimen moest besteden. 

 

 

Hopelijk heb je wat aan deze tips en kan je in de toekomst je to do-lijstje in no time afwerken! Wat doe jij om tijd te besparen?

 

 

 Laurine

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now