© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Onvervulde verlangen | schrijfsel

29.06.2017

Mensen hebben altijd hun blik op de toekomst. We spenderen zoveel dagen wachtend op het weekend, zoveel nachten wachtend op de morgen, zoveel wintermaanden wachtend op de zomer. Wanneer zeggen we eens: en nu is het goed zo? Ons overweldigend verlangen naar de toekomst is de grootste dief van het leven.

 

 

BUCKETLIST

Onze westerse levensstijl is gericht op vooruitgang en vernieuwing. Alles moet snel en efficiënt gebeuren. En bovenal moet de blik gericht zijn op de toekomst. Iedereen heeft overvolle agenda's en lange to do-lijstjes met plannen en taken voor morgen. We hebben ook altijd wel een bucketlist met activiteiten die we willen doen en plaatsen die we willen bezoeken.  Al kunnen we onmogelijk alles gedaan hebben en alles bezocht hebben, toch verlangen we ernaar.

 

WISHLIST

Hetzelfde geldt voor een wishlist. Je zegt het waarschijnlijk niet zo graag, maar als je heel eerlijk bent, kun je vast wel iets bedenken wat je graag in jouw bezit wil hebben. Of het nu iets groots of iets kleins is, iedereen kan wel iets bedenken. En als je dat ene ding gekocht hebt, is er inmiddels al weer iets anders waar je stiekem je oog op hebt. Kijk eens naar je kleerkast. Waarschijnlijk heb je wel meer dan een broek en meer dan een T-shirt. Waarschijnlijk heb je er wel een heleboel. En toch gluur je bij de eerstvolgende gelegenheid weer eens naar de etalage van een kledingwinkel of er niets leuks hangt. 

 

MINDER IS OOK GENOEG

Als je erover nadenkt is het heel gek. Telkens kopen we iets of doen we iets waar we al heel lang van dromen. En toch is het niet voldoende. Want dan hebben we weer nieuwe dromen. En dat is prachtig, maar het is tegelijkertijd misschien ook wel een vloek. Want na die droom komt er weer een en weer een,... En wanneer kan je dan even stilstaan en op adem komen en genieten van al die dromen die zijn uitgekomen? 

 

En begrijp me niet verkeerd, ik ben er ook schuldig aan. Het is de menselijke drang om naar de toekomst te kijken. Het onvervulde verlangen is iets menselijks dat in ieder van ons aanwezig is. En daar is niets mis mee. 

Ik heb een wishlist en ik heb een bucketlist. En ik ben er dolgelukkig mee. Ik zou het niet anders willen. Want ik vind het heerlijk om te dromen en om naar die dromen toe te werken. 
Maar het gevaar hiervan is dat we enkel gefocust zijn op de eindbestemming en onderweg vergeten te genieten van het proces daar naartoe. 

 


Dus wees bewust van dit fenomeen en sta regelmatig stil om te genieten van de reis en de doelen die je al behaalt hebt. Want daar mag je zeker trots op zijn! 

 

-xxx-

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now