© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

9 Dingen die je elke dag moet doen

15.06.2017

Tegenwoordig kunnen we al snel het gevoel hebben dat het leven aan ons voorbij raast. Zo zijn we al halverwege 2017, ik kan het haast niet geloven. Daarom is het belangrijk om van elke dag het beste te maken! Vandaag deel ik enkele dingen waarvan ik denk dat je elke dag zou moeten doen. Het zijn mijn ideeën, dus natuurlijk mag je lekker doen wat jij graag wil. :)

 

 

❀ Water drinken ❀

Het is super belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken. Je hebt het waarschijnlijk al talloze keren gehoord, maar het is echt waar! Als je moeite hebt met water te drinken, kan je hier 7 tips lezen! 

 

❀ Jezelf aankleden ❀

Het kan heel verleidelijk zijn om op een luie zondag de hele dag in je pyjama rond te lopen, maar kleed je aan! Jezelf klaarmaken in de ochtend is een signaal in je lichaam dat het actief en productief moet zijn. als je iets gedaan wilt krijgen, kan je je net zo goed aankleden. 

 

❀ Glimlachen ❀

Het klinkt zo simpel, maar we vergeten het zo snel. Zodra er iets tegenslaat, lijkt het alsof onze hele dag naar de vaantjes en dat is zeker niet het geval. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

 

❀ Iets van je to do-list afstrepen ❀

Wil je een luie dag hebben? Prima, geen enkel probleem. Maar zorg dat je minstens één taak van je do to-lijstje hebt kunnen afstrepen. Dit moet geen grote taak zijn. Je kan bijvoorbeeld die vuile berg was in het wasmachine stoppen of die stapel papieren in een mapje doen. Kleine taakjes die je een laat liggen, kan je vandaag volbrengen. En zo heb je dan toch iets nuttigs gedaan. 

 

❀ Danku zeggen ❀

Iedereen apprecieert het wanneer je dankbaar bent. Houdt iemand de deur voor je open? Drukt iemand iets voor jou af? Geeft je iets aan tijdens het eten? Regelt iets voor jou? Grote en kleine dingen, wees er dankbaar voor. Heeft niemand iets bijzonders voor je gedaan vandaag? Bedank je moeder/zus/vriendin dat ze er altijd voor je zijn! 

 

❀ Een vriendelijk gebaar ❀

Dit heeft meteen te maken met het vorige puntje. Zorg dat je elke dag iemand helpt of een complimentje geeft. Zorg dat je elke dag iemand doet glimlachen. Een vriendelijk gebaar is geen moeite, maar kan iemand anders zijn/haar dag goed maken.

 

❀ Contact maken met je dierbaren ❀

Als je bij je familie woont, zal je dit waarschijnlijk wel sowieso elke dag doen. Maar als je alleen woont of in een andere stad studeert, zorg dat je regelmatig contact houdt met je familie en vrienden. Je hoeft niet per se altijd af te spreken. Maar bel je moeder 's avonds eens op om te vertellen over je dag en te luisteren naar de hare. 

 

❀ Iets nieuws leren ❀

Om verveling te voorkomen kan je best elke dag iets nieuws leren. Gedurende het schooljaar is dit niet zo moeilijk, maar op andere momenten tonen we soms wat te weinig interesse naar de buitenwereld. Je kan een nieuw gerecht leren koken, tips te horen krijgen of iets nieuws uitproberen. Het kan allemaal!

 

❀ Tijd maken voor jezelf ❀ 

Dit is zeker een van de belangrijkste uit dit lijstje. Zorg dat je elke dag een momentje voor jezelf hebt. Lees een boek voor het slapen gaan, neem een warm bad, teken een beetje of schrijf in een boekje over je dag. Iedereen heeft wel iets waarvan hij/zij tot rust komt. Zoek uit wat dat voor jou is en neem elke dag de tijd om het te doen. Daar wordt je zelf veel blijer van! 

 

 

Ziezo dit waren enkele dingen die je kan doen om van elke dag het beste te maken! Zo kan je 's avonds met een tevreden en gelukkig gevoel in je bed kruipen. En de volgende dag weer vrolijk opstaan de volgende dag!

 

Maak jij elke dag tijd voor jezelf?

 

Liefs,

Laurine

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now