© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

8 Tips om tot rust te komen

11.06.2017

Momenteel zitten vele studenten -waaronder mezelf- in een drukke en stressvolle periode. In deze hele chaos en heisa kan het soms moeilijk zijn om tot rust te komen. Vandaag deel ik enkele tips om je gedachten te verzetten van al dat werk en tot rust te komen! 

 

 

Muziek luisteren|

De beste manier voor mij om tot rust te komen is om op mijn bed te gaan liggen met mijn ogen dicht naar muziek te luisteren. Hier wordt ik heel kalm van. Ik heb een aparte play-list met rustige liedjes die me vrolijk maken. 

 

Lezen|

Ik ben een echte boekenwurm en dus grijp ik elke moment dat ik lezen met plezier aan! Lezen helpt om even te ontsnappen aan de drukte van het leven. Even helemaal naar een andere wereld, heerlijk!

 

Mediteren|

Dit klinkt vaak nogal snel heel zweverig, waardoor het mensen afschrikt. Maar waar het voornamelijk om draait is focussen op je ademhaling en volledig ontspannen. Ik doe dit met behulp van twee apps: Calm en Headspace. Elke avond voor het slapengaan doe ik een sessie. Je kan kiezen tussen verscheidene sessies met een verschillende focus. Het helpt mij echt om 's avonds niet meer zo te piekeren!

 

Lijstje van dingen waar je naar uitkijkt|

Dit is zo leuk om te doen! Ik garandeer je dat je je na het maken van dit lijstje veel gelukkiger voelt! Dit kunnen grote dingen zijn zoals een reis die je gepland hebt voor binnenkort of dat lekker ijsje dat je straks gaat eten. 

 

Yoga|

Dit is misschien niet voor iedereen, maar ik ken enkele mensen die het elke ochtend doen en niet meer zonder kunnen. Dus geef het een kans, misschien is het wel iets voor jou! 

 

Dansen|

Heerlijk om even al je zorgen te vergeten! Kies een up-tempo nummer, zet de muziek wat luider en dans even alle stress uit je lijf!

 

Tekenen|

Tekenen vind ik heel ontspannend om te doen. Ik ben er helaas niet zo heel goed in, maar daar trek ik me niet al te veel van aan. :D Je kan schilderen, schetsen, doodelen of handletteren! Kies wat jij het leukste vindt!

 

Naar buiten gaan|

Trek je loopschoenen aan of maak een wandeling door het dichtstbijzijnde park. Alles is goed, zolang je maar een frisse neus haalt! Geniet van de omgeving rondom je! 

 

 

 

Hopelijk heb je iets aan deze ideetjes en wees vooral niet bang om eens wat anders te proberen! Kies iets waar jij je goed bij voelt en waar jij weer rustig van wordt! 

 

Wat doe jij om weer rustig te worden?

 

-xxx-

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now