© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Georganiseerd in 7 dagen

04.06.2017

 Zo naar het einde van het schooljaar toe, wordt de boel soms een beetje rommelig. Papieren slingeren rond op de bureau, de taken stapelen zich op, ... In mijn hoofd vormen gedachten een grote chaos. Tijd voor orde! 
Op YouTube stuitte ik op deze video van Hermione Chantal over hoe je in zeven dagen je leven weer georganiseerd kan krijgen. Dat idee sprak me wel aan en dus hier is een volgende uitdaging! Kijk je mee? 

 

MAANDAG - orde op zaken stellen

❏ kalender: toekomstige evenementen plannen

Gek genoeg vind ik dit heel rustgevend.  Door alle plannen op te schrijven vormt er zich wat meer rust in mijn hoofd. Zo heb ik het gevoel dat ik het niet allemaal hoef te onthouden en het tegelijkertijd niet kan vergeten. Heerlijk die rust! 

❏ notitieboekje: to-do lijstjes en ideeën

Ik heb een heleboel notitieboekjes! Blogideeën, willekeurige gedachten, to-do lijstjes,... En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik verkies nog steeds papier boven computer als het gaat om deze dingen. 

 

DINSDAG - digitaal dagje

❏ uitschrijven van overbodige e-mails

Dit deed ik onlangs nog voor een andere uitdaging. Maar het is zeker geen slecht idee om dit regelmatig te doen, aangezien men tegenwoordig al zoveel e-mails dagelijks binnenkrijgt. Als we al die reclame er al kunnen uit schrappen, is dat zeker een grote hulp! 

❏ ongebruikte apps verwijderen

Dit had ik al veel eerder moeten doen! Ik heb zoveel ongebruikte apps op mijn telefoon staan, die onnodig veel ruimte in beslag nemen. Tijd om daar korte metten mee te maken!

❏ back ups maken

Dit is zo belangrijk en ik doe het veel te weinig! Laatst was mijn computer stuk en ik vreesde dat ik alles voorgoed kwijt was. Ik had geluk en er was niets verloren gegaan, maar het was een wake-up call! Maak back-ups! 

 

WOENSDAG - workspace opruimen

❏ opruimen

De timing hiervoor is ideaal! Met mijn examens in het voorruitzicht is het absoluut geen slecht idee om mijn bureau eens grondig op te ruimen. Alle rommel die zich daar de afgelopen tijd heeft opgestapeld, wordt nu -eindelijk- opgeruimd. Oeps.

❏ poetsen

Afstoffen. Stofzuigen. Ik zal het nooit leuk gaan vinden...

❏ papierwerk opruimen

Geen idee hoe het komt dat papieren zich op mysterieuze wijze blijven opstapelen, maar het is zo. En het was dringend tijd dat ik ze ging opruimen! 

 

DONDERDAG - financiën

❏ spaarplan maken

Ik ben al een tijdje aan het sparen voor een goede camera voor mijn blog. Voorlopig maak ik foto's met mijn gsm of gebruik ik stockfoto's zoals hierboven, maar ik zou graag zelf kwalitatieve en persoonlijke foto's maken. Maar dit is -helaas- niet zo goedkoop. Dit betekent dat ik wat extra zal moeten werken, om mijn doel te behalen. 

❏ waar kan ik besparen?

Ik kan besparen op kleren en op random snacks. Na school of tijdens de pauze gaan mijn vrienden af en toe een kleine snack of een dessertje kopen. Maar al die kleine beetjes kosten ook geld, dus die ga ik schrappen. 

 

 

VRIJDAG - één kamer aanpakken

❏ 3O minuten één uitgekozen plek opruimen

Wederom ga ik mijn slaapkamer opruimen, aangezien dit voor mij de enige plaats is die rommelig wordt. Andere plaatsen in huis blijven over het algemeen erg proper. Ik wilde vandaag ook specifiek enkele plaatsen opruimen zoals die ene rommellade en mijn mappen voor school. 

 

ZATERDAG - doelen

❏ 3 doelen voor het jaar + 3 acties om die doelen te behalen

Mijn doelen voor 2017 besprak ik al eerder in deze post. Onder andere om te groeien met mijn blog, wat zeker aan het lukken is. Ik probeer voldoende te schrijven en ik ben ook van plan om een eigen domeinnaam aan te schaffen. Daarbij ga ik ook een nieuwe camera kopen om betere foto's te kunnen maken voor mijn blog.

❏ 3 doelen voor deze maand + 3 acties om deze te behalen

In de maand juni wil ik voornamelijk mijn examens goed afleggen. Ik ben goed voorbereid dit jaar en heb al veel op voorhand gestudeerd.
Ik zou ook mijn stressgehalte op een laag pitje willen proberen te houden. Dit is iets dat altijd moeilijk is in deze periode. Met behulp van mindfulness-apps ga ik elke avond voor het slapen gaan tot rust komen. 

Ten slotte wil ik genoeg blogjes voorruit plannen voor als ik examens heb en daarna op vakantie ga. 

 

ZONDAG - klusjes

❏ klusjes, waarvoor je deze week nog geen tijd hebt gehad

Dit betekent stofzuigen!

 

Voila, in zeven dagen weer helemaal georganiseerd! Doordat de opdrachten per dag heel duidelijk waren, was het niet zo moeilijk om ze te vervullen. Ik wist elke dag precies wat ik moest doen, waardoor ik de taken snel kon afronden. Ik raad iedereen aan om dit eens te doen. Het vraagt niet veel tijd en het resultaat is er zeker! 

 

Ben jij erg georganiseerd?

 

-xxx-

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now