© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

30 days of minimalism | 4 | Durf

07.05.2017

Het vierde en laatste deel van de uitdaging! Ik kwam erachter dat 30 dagen een lange tijd is om elke dag te focussen op een bepaalde opdracht, maar ik heb zeker geen spijt dat ik deze uitdaging gedaan heb. Het zijn een heleboel uitdagingen, dus here we go! 

 

 

Dag 22 | Dag ongepland laten

Deze dag viel tijdens mijn twee-daagse uitstap naar Nederland met mijn familie. De eerste dag waren we met de mobilhome richting Maastricht vertrokken om daar de rest van de dag in de stad door te brengen. (Prachtige stad trouwens!) Maar voor de tweede dag hadden we nog geen plannen gemaakt. Dat voelde heel rustig, zo konden we echt doen waar we op dat moment zelf zin in hadden. Uiteindelijk besloten we om de Belgische grotten van Kanne te bezoeken. Heel indrukwekkend! 

 

Dag 23 | Single-tasking oefenen

Ik moet toegeven dat als ik het heel druk heb een lang to-do-lijstje heb, dat ik wil proberen om zoveel mogelijk dingen tegelijkertijd of te werken om zo tijd te besparen. Maar niets in minder waar, doordat ik mijn concentratie niet richt op een onderwerp gaat het allemaal een stuk langzamer. Dus dit was een goede opdracht. Ik moest mezelf een beetje bedwingen om niet ook al iets op te zoeken voor opdracht Y, terwijl ik nog bezig was met opdracht X. Macht der gewoonte zeker? Ik wil me hier wel in de toekomst wat meer op focussen, want ik denk dat het een tijdsbesparende methode is. 

 

Dag 24 | Rommellade opruimen

Iedereen kent het wel 'de rommellade' of de rommelstoel, of het rommelhoekje,... Hoewel ik meestal vrij ordelijk ben is er die ene lade in mijn bureau, die schijnbaar nooit is opgeruimd. Dat komt doordat alles wat geen plaats heeft in die lade gaat. En dus zit er vanalles in die la, dat niets met elkaar te maken heeft. 
Ik moet toegeven dat er na het opruimen nog steeds een paar items in de lade zitten, wara ik nog geen nieuwe plaats voor heb gevonden. Maar het ziet er al veel ordelijker uit!

 

Dag 25 | Een wandeling maken & mindfulness oefenen

Een wandeling maken van tijd tot tijd kan echt deugd doen. Ik doe het eigenlijk veel te weinig. Ik heb er van genoten om te kunnen genieten van het alleen zijn en rustig te kunnen nadenken. 

 

Dag 26 |Dagelijkse gewoontes onderzoeken

Ik sta gedurende de week op om 6u30, al heb ik de laatste tijd te neiging om nog wat langer te blijven liggen. Terwijl het veel gemakkelijker is om onmiddellijk op te staan. Daar wil ik weer snel een gewoonte van maken. Verder eet ik elke ochtend een boterham met hagelslag, aangezien dat snel en simpel is, maar niet zo gezond. Ik ga eens nadenken over wat alternatieven en wat variëren iedere ochtend. Verder zitten mijn dagelijkse gewoontes wel goed. 

 

Dag 27 | Let go of a goal

Het doel van deze uitdaging is om minimalistisch te leven en dus ook minimalistisch te zijn als het gaat om doelen. Dat betekent niet dat je niet groots mag dromen, maar dat je goed nadenkt over welke dromen je echt gelukkig maken. 

 

Dag 28 | Dankbaarheid oefenen

Dankbaarheid vind ik een hele belangrijke waarde in het leven. Dankbaar voor wie en wat je hebt en de kansen die je krijgt in het leven. Ik vond het dan ook heel leuk om daar een dagje extra hard op te focussen. 

 

Dag 29 | Stress triggers identificeren

Wederom, een hele goede opdracht. Ik heb regelmatig last van stress  en nu kon ik eens de tijd nemen om te zien welke dingen me nu precies stress geven.  Een grote stressfactor is school en de druk die ik mezelf geef om het altijd goed te doen. En dan ben ik vaak ook zenuwachtig voor situaties met veel onbekende mensen. 

 

Dag 30 |Unfollow & unfriend

Ik ben zelf een grote voorstander van sociale media, ik vind het heerlijk om contact te houden met vrienden en foto's met hen te delen. We hebben allemaal wel mensen die we volgen op sociale media en waar we nog nooit echt mee gesproken hebben, maar die we via via kennen (de zus van de bakker van neef van de buurvrouw... je kent het vast wel) ;).  Daarom is het niet slecht om wat selectiever te zijn in welke een meerwaarde bieden en welke niet. 

 

 

Evaluatie |

Na dertig dagen te focussen om minimalisme en proberen aandachtiger te leven, heb ik geleerd dat ik veel van deze opdrachten vaker zou moeten doen.  Ik wil vaker een dagje offline gaan en wandelen op mijn hoofd leeg te maken. Ik ga me ook meer focussen op minder zeuren en meer dankbaar zijn en me bewust te worden van welke factoren in mijn leven me stress bezorgen.  Het was een hele ontspannende challenge, heel goed om dingen in perspectief te plaatsen en anders te gaan leven. Echt een aanrader! 

 

Hier vind je deel 1, 2 en 3

 

Welke dagelijkse gewoonte zou jij graag veranderen? 

 

-xxx-

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now