© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

30 days of minimalism| 2 | Durf

06.04.2017

De tweede week van de 30 dagen minimalisme! Deze week stond voornamelijk in het teken van tijd nemen voor je zelf , reflecteren en zo rust creëren in je hoofd. Tot nu toe verlopen alle opdrachten goed en haal ik er veel plezier uit. Ik merk dat ik veel van deze opdrachten vaker zou moeten doen. Hoe gaat het bij jullie?

 

Dag 8 | Verwijderen uit leeslijst wat niet nodig is

Dit was de hoogste tijd! Ik heb vaak de neiging om talloze artikeltjes op te slaan in mijn leeslijst 'om ze later nog eens te lezen' of omdat ik deze 'later nog wel eens zou kunnen nodig hebben'. Wel ik kan je vertellen dat negen van de tien keren ik deze artikels nooit meer lees of herlees. Dus ging ik aan de slag en verwijderde de grote meerderheid van de linkjes en behield enkel degene die mij nu nog aanspraken. Opgeruimd staat netjes. 

 

Dag 9 |Journal for 20 mininten

Ik vind dit een heerlijke opdracht! Mij twintig minuutjes afsluiten van de buitenwereld en simpelweg mijn gedachten op een rijtje zetten. Ik zou het eigenlijk vaker moeten doen en misschien zou ik dan 's avonds niet altijd zo lang piekeren in mijn bed. ;)

 

Dag 10 | 3-6 prioriteiten bepalen

De opdracht luidde dat je de dingen die het belangrijkst zijn in je leven definieert. Na eventjes na te denken kwam ik tot deze vijf prioriteietn (in willekeurige volgorde):

- Tijd door brengen mijn mijn ouders en broer

- School

- Schrijven (in elke vorm)

- Vrienden

- Tijd nemen voor mezelf

 

Dag 11 | Geen tv kijken 

Ook dit vond ik heel ontspannend! Ik kijk sowieso al niet zo veel tv en daarbij vind ik lezen veel rustiger dan televisie kijken. Hierdoor val ik ook sneller in slaap. Ik heb hier ontzettend van genoten! En voor de nieuwsgierigen: ik lees momenteel Eerste Leven van Gena Showalter en ben er heel enthousiast over! 

 

Dag 12 | Geen sociale media voor de middag 

Toen ik net opstond wilde ik meteen Instagram open klikken en al de mooie (vakantie)foto's van vrienden bekijken. Macht der gewoonte. Gelukkig besefte ik meteen wat de opdracht voor die dag was en verbrak de internet verbinding onmiddelijk. Verder die ochtend (en zelfs middag) had ik totaal niet meer drang om mijn sociale media te checken. Conclusie: hoe minder je je sociale media bekijkt, hoe minder de drang om het te bekijken en hoe minder het 'gemis'.  

 

Dag 12 | Rust en alleen zijn omarmen 

Dit is weer zoiets dat ik eigenlijk vaker zou moeten doen. Ik ben op zich wel vaak alleen (wat ik helemaal niet erg vind), maar heb wel altijd de gewoonte om muziek op te zetten. Als ik aan het studeren ben, staat er muziek op in de achtergrond. Als ik aan het schrijven ben, staat er muziek op de achtergrond. Als ik aan het fietsen ben, luister ik naar muziek. En dat mocht dus vandaag niet. En eigenlijk viel het nog heel goed mee. Ik ben uren gaan fietsen en heb in de tuin wat gelezen zonder naar muziek te luisteren. Aangezien het momenteel paasvakantie is in België moest ik niet studeren. Ik denk dat ik het een pak lastiger zou vinden, als ik tijdens het studeren geen muziek mocht luisteren. 

 

Dag 13 | Downsize beautycollectie

Kijk zoals ik ook in mijn vorig blogje zei, ik draag helemaal niet veel make-up. Ik het weekend en in de vakantie draag ik geen make-up en daarbuiten draag ik meestal enkel mascara. Er is dus niet echt sprake van een heuse beautycollectie. Ik bezit twee mascara's en een foundation en daar stopt het. Ik heb het dus uitgebreid naar alle verzorgingsartikelen van bodylotions tot zeep enzovoort. Zo kon ik mijn collectie toch een beetje verkleinen.

 

Wat zijn jouw prioriteiten in het leven?

 

-xxx- 

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now