© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

30 days minimalism | Durf

30.03.2017

 

De eerste uitdaging voor het nieuwe project op mijn blog; Durf. De eerste uitdaging is er meteen eentje dat wel 30 dagen duurt. Ik ontdekte deze challenge op de blog van ... En zodra ik het las, wist ik dat ik deze uitdaging ooit wilde doen en bewaarde het in mijn achterhoofd. Nu is de ideale kans om dertig dagen lang  stil te staan bij het leven.

 

Concreet | Dertig dagen lang vervul ik dagelijks één opdracht. De opdrachten vind je hier in een leuke printable gemaakt door Anuschka Rees waarop je alle opdrachten kan terugvinden. De regels zijn simpel; de volgorde maakt niet uit, zo lang je maar elke dag één opdracht doet. 

 

- Week 1 -

 

Dag 1 |Declutter your digital life

Mijn computer staat vol met documenten en ik heb nogal de neiging als ik gehaast ben om mijn documenten op een willekeurige plaats op te slaan in plaats van in het juiste mapje te steken. Daar erger ik me dan aan, aangezien ik een liefhebber ben van orde. Dit zijn van die taakjes die ik anders altijd uit stel, maar nu heb ik er tijd voor gemaakt en is alles weer georganiseerd.

 

Dag 2 | 15 minuten mediteren

Deze opdracht kwam op een goed moment voor mij, aangezien de afgelopen weken heel druk en stressvol waren. Ik had veel nood aan ontspanning en rust en daarvoor is meditatie ideaal! Heerlijk vind ik het, maar ik doe het veel te weinig.

 

Dag 3 | geen notificaties

In de wereld waarin we leven zijn we constant bezig en krijgen voortdurend prikkels, meldingen en notificaties. Een hele dag zonder deze meldingen was heerlijk. Mijn concentratie werd niet onderbroken door het geluid van mijn gsm, waardoor ik veel minder bezig was met berichten en sociale media. Dit was echt heerlijk en ik ga dit vast en zeker nog veel vaker doen, want wat mij betreft zijn notificaties overbodig!

 

Dag 4 | geen make-up

Ik draag eigenlijk amper make-up, enkel mascara, aangezien mijn huid op de meeste producten allergisch reageert. Ik draag pas sinds enkele maanden regelmatig mascara en was bang dat ik door dit frequenter te doen, ik niet meer met zelfvertrouwen de deur uit zou kunnen. Dit is gelukkig niet het geval, ik heb nog heel vaak make-up-loze dagen. Ik had deze dag afgesproken met vrienden en ook zij hechtten er niet veel belang aan of ik make-up draag of niet. 

 

Dag 5 | ochtend routine

Ik heb al een vaste dagelijkse routine voor een doordeweekse dag. Ik sta op om 7u30 en kom meteen uit mijn bed, omdat ik het anders steeds lastiger vind. Vandaag waste ik mijn haar (dit doe ik niet elke ochtend) en nadien kleedde ik mij aan. Daarna dek ik de tafel en ontbijt (meestal een boterham met hagelslag. Met een volle maag ga ik weer naar boven en poets mijn tanden om dan de laatste dingetjes klaar te maken voor ik de deur uit ga. 

 

Dag 6 | 24h niets kopen

Hoewel ik graag ga winkelen, zijn er talloze dagen waarop ik niets koop en dus was deze opdracht niet echt een opgave voor mij en is deze met gemak geslaagd. 

 

Dag 7 | niet-zeuren-dag

Dit was -om eerlijk te zijn- wel een uitdaging voor mij. Nu niet dat ik mezelf als een zeurpiet zou bestempelen, maar ik merk wel dat ik mijn negativiteit het beste kwijt kan via een gesprek en dit uit zich dan vaak in zeuren. Niet leuk en nergens voor nodig. Ik merk vaak dat andere culturen veel minder klagen en meer dankbaar zijn. Dit vind ik heel belangrijk en daarom dat ik dit een hele goede opdracht vond. Ik betrapte mezelf er soms op dat ik een ergernis kwijt wilde (bijvoorbeeld de sterkte tegenwind tijdens het fietsen) , maar die gedachten slikte ik in. Ik ga er naar de toekomst toe proberen nog meer op te letten!

 

 

Ziezo, dit waren de eerste zeven dagen van de dertig dagen minimalisme. Ik merkte tot nu toe dat niet alle opdrachten even moeilijk zijn en ik probeer dan ook voor een goede afwisseling te zorgen. 

 

Ga jij regelmatig zonder make-up de deur uit?

 

-xxx-

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now