© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

7 Tips voor een productieve ochtend

27.02.2017

De lente staat voor de deur en dat geeft me altijd een enorme energie boost. Ik heb dan een drang om productief te zijn, want niks geeft mij een beter gevoel dan alles afstrepen van mijn to-do-lijstje. Maar productief zijn, is niet altijd zo simpel als het lijkt. Vandaag deel ik enkele tips met jullie, waardoor jouw ochtend ook productief is, want de dag goed begonnen is half gewonnen! ;)

 

✦ Begin de dag met (energieke) muziek

Muziek helpt me altijd om wakker te worden en met een goed humeur aan de dag te beginnen. 

 

✦ Open de gordijnen

Laat licht binnen! Hierdoor ben je meteen wakker en met een beetje geluk lacht het zonnetje je toe! Wat ook helpt is de raam open te zetten en wat frisse lucht binnen te laten.

 

✦ Zorg dat je 8 uur slaap hebt

Ja, ik weet dat niet zo simpel. En dat je veel liever nog een extra aflevering van je serie kijkt of Instagram afstruint, maar in de ochtend zal je jezelf dankbaar zijn. Als je met een energiek gevoel aan de dag wil beginnen is acht uur slaap noodzakelijk. 
 

✦ Vermijd de snooze knop

VERMIJD DE SNOOZE KNOP! Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal, sta onmiddellijk op! Die paar minuutjes gaan je niet meer dat uitgeruste gevoel geven, in tegendeel zelfs het opstaan zal veel moeilijker gaan. Hoe lastig het misschien klinkt; sta direct op zodra je je wekker hoort. 

 

✦ Neem een douche

Als je het toch moeilijk hebt met wakker worden, neem dan een douche. Ik douche altijd 's ochtends, omdat het mij helpt om wakker te worden en zo ben je ook meteen begonnen aan je dag. 

 

✦ Leg je kleren de avond voordien klaar en kleed je zo snel mogelijk aan

Win tijd 's ochtends en kies je outfit al de avond voordien (desnoods plan je de outfit in je hoofd). Dit spaart ontzettend veel tijd en zo kan je je meteen aankleden. Hoe sneller je aangekleed bent, hoe sneller je kan beginnen met wat er voor die dag op de planning staat!

 

✦ Dek de tafel de avond voordien

Nog een time-saving tip! Dek de tafel al zo veel mogelijk de avond voordien. Uiteraard kan je nog geen yoghurt of iets dergelijks op tafel zetten, maar borden en bestek zeker wel. Dan moet je 's ochtends enkel nog het eten uit de koelkast nemen en klaar!

 

✦ Maak een overzichtelijk to-do lijstje

Dit spreekt voor zich. Maak een lijstje van wat er gedaan moet worden, hierdoor behoud je het overzicht en kan je zien welke vooruitgang je al gemaakt hebt!

 

Ziezo, dit waren mijn tips voor een productieve ochtend. Hopelijk hebben ze jou kunnen helpen en word je voortaan een ochtendmens. Heb je zelf nog tips deel ze dan zeker in de reacties!

 

Ben jij eerder een ochtendmens of een avondmens?

 

-xxx-

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now