© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

10 tips voor een productieve dag

22.06.2016

Vandaag deel ik tien tips om een productievere dag te hebben. Al dat luieren tijdens de zomervakantie is wel leuk, maar soms wil je ook wel eens wat gedaan krijgen. 

 

 

 1. Als je wekker gaat, sta meteen op. De verleiding is groot om nog een keer op snooze te drukken en nog eens en nog eens... En maar blijven doezelen. Terwijl de tijd verder tikt, wordt het steeds lastiger om op te staan. Dus hoor je de wekker? Wrijf even in je ogen en hup de benen het bed uit!

 

 

2. Begin je dag met een douche of was je gezicht als eerste. Hierdoor ben je meteen wakker! Het is iets wat mij altijd helpt en ik raad het dan ook zeker aan.

 

 

3. Kleed je na je douche meteen aan, tijdens het douchen kan je nadenken over je outfit. Ik ben een meester in het blijven lummelen in mijn badjas om het aankleden uit te stellen, maar dan krijg je niets gedaan.

 

 

4.  Maak je bed op. Je slaapkamer ziet er al meteen een stuk opgeruimder uit en je krijgt het gevoel dat je goed bezig bent.

 

 

5. Maak een to-do list. Dan kan je zeker niets vergeten en het geeft zo'n goed gevoel om iets af te vinken.

 

 

6. Begin met de kleine taakjes op je to-do list. Ze vragen niet veel tijd en je kan meteen een aantal dingen van je lijstje afstrepen.

 

 

7. Doe na de kleine dingen de vervelendste taakjes.  Dan zijn ze gedaan en hoef je er niet meer aan te denken. En heb je leukere taken in het vooruitzicht.

 

 

8. Neem ook af en toe pauze. Je hersenen kunnen zich niet oneindig concentreren dus geef het af en toe een break. Ga even naar buiten of doe iets actief.

 

 

9. Drink voldoende water! Of je nu aan het opruimen en poetsen bent of aan het leren, drinken is ontzettend belangrijk!

 

 

10. Beloon jezelf aan het einde van de dag. Of het nu lekker televisie kijken is of een lekker stuk taart, je hebt het verdiend. 

 

 

 

Is er iets fijner dan terugkijken op een productieve dag en trots kunnen zijn op alles wat je voor elkaar hebt gekregen? Ik denk het niet. Deze tips helpen mij om dingen gedaan te krijgen en hopelijk kunnen ze jullie ook helpen. Als je zelf nog tips hebt deel ze dan gerust in de comments.

 

 

-xxx-

 

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now