© Laurinemin

Alle teksten op deze blog behoren toe aan de eigenaar van deze website. Geen enkele tekst mag verspreid of gekopieerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

10 Time-wasters die je moet vermijden

12.07.2018

Soms heb je weleens het gevoel dat de dagen voorbij vliegen en je het gevoel hebt dat je dat todo lijstje onmogelijk kan afwerken. Vaak komt het doordat je tijd wordt opgeslorpt door enkele time-wasters. Daarom deel ik vandaag 10 dingen die onnodig veel tijd vragen en je dus maar beter kan vermijden.

 

 

1. SOCIALE MEDIA

Doelloos op sociale media scrollen is waarschijnlijk één van de grootste valkuilen. Je bent er in no-time veel tijd mee kwijt. Probeer dus doorheen de dag sociale media te vermijden, aangezien het je productiviteit ernstig doet dalen. Kies in plaats daarvan vaste momenten waarop je van jezelf op je telefoon mag, bijvoorbeeld 's ochtends bij het ontbijt.

 

2. ONAFGEWERKTE TAKEN

Niets is vervelender dan een taak die maar voor de helft is af gewerkt en blijft aanslepen. Hierdoor heb je het gevoel dat je todo-lijstje maar niet korter wordt, waardoor je na een tijd je motivatie zal verliezen. Het is dus veel efficiënter én fijner om een taak in één keer af te maken.

 

3. KLAGEN

Ja, soms lucht het wel eens op om je frustraties de vrij loop te laten, maar vaak zorgt het dat je in de negatieve gevoelens blijft hangen. Het helpt je geen stap verder naar je einddoel, dus wat het ook is dat je ergert, laat het varen.

 

4. MULTITASKEN

In tegenstelling tot wat je zou denken, verlies je met multitasken ontzettend veel tijd, omdat je brein voortdurend moet afwisselen tussen de verschillende taken. Zoals ik al zei: doe eerst één taak en begin dan pas aan de volgende. Lees hier ook zeker mijn 5 tips om te singletasken

 

5. JEZELF VERGELIJKEN MET ANDEREN

Je wordt er onnodig ongelukkig van en waarom? Je bent precies goed zoals je bent. Probeer jezelf ook zeker niet te vergelijken met mensen die al jaren bezig zijn met datgene waar jij nog maar juist begonnen bent. Dus wees lief voor jezelf en onthoud: "Allow yourself to be a beginner, no one starts at the top."

 

6. DINGEN DOEN VOOR ANDEREN

...en niet voor jezelf. Vaak willen we anderen helpen en vooral niet onvriendelijk overkomen, waardoor we té veel hooi op onze vork nemen. Dus heb je het gevoel dat je te weinig tijd hebt om al je taken te doen? Zorg dan dat je minder taken hebt en doe alleen nog wat jij wil doen. Uiteraard mag je die vriendelijke collega nog steeds helpen, maar enkel als je er tijd voor hebt.

 

7. VOORTDUREND JE E-MAILS NAKIJKEN

E-mails nalezen is een oneindige stroom van werk, er lijkt haast nooit een einde te komen aan die inbox. Hierdoor kan je vaak wel de hele dag bezig zijn met je e-mails, waardoor je geen tijd meer hebt om andere dingen te doen. Kies dus één of twee momenten per dag waarop je e-mails zal beantwoorden en voor hoe lang. Zo verspil je niet je hele dag aan één taak.

 

8. BLIJVEN HANGEN IN HET VERLEDEN

Wat voorbij is, is voorbij en daar kan je niets meer aan veranderen. Aanvaard de situatie en richt je blik weer op de toekomst. Want je kan je toekomst past veranderen als je het verleden loslaat.

 

9. DEZELFDE FOUTEN OPNIEUW MAKEN

We maken fouten om van ze te leren, dus doe dat ook. ;)

 

10. WERKEN ZONDER DUIDELIJK DOEL

Als je geen doel hebt, stel jezelf dan de vraag: waar doe je het dan allemaal voor? Ik schreef eerder ook al over hoe je jouw dromen kan verduidelijken, omdat het zo belangrijk is. Als je duidelijk weet waar je naartoe werkt, kan je betere stappen ondernemen en efficiënter werken.

 

 

 

Please reload

 OVER MIJ 

Hey allemaal!

 

Ik ben Laurine (18), een vrolijke studente Toegepaste Taalkunde met een passie voor schrijven. Hier op mijn blog deel ik mijn weg naar het bereiken van mijn dromen en tussendoor deel ik mijn tips en al het moois dat mijn pad kruist.

Veel leesplezier!

-xxx-

ANDERE LEUKE ARTIKELS
Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now